H+M 公寓

A0755_Apartment_HM_01.jpg

destilat design studio 设计,位于奥地利维也纳第15区。130平方米公寓,风格简洁现代,家倶完全由客户自己设计,没有多余的缀饰。空间上,追求宽阔自由的居住环境,白色及灰色调,明亮和体现不受拘束的美感。

设计事务所提供的项目简介:

The “Apartment H+M” project comprises the restoration of a 130m2-apartment in a classic Viennese old building on the piano nobile of a house that was built at the turn of the century. It is located on ÄußereMariahilferstrasse in Vienna’s 15th district.

For this project our client was looking for an apartment with preservable original substance that was not altered by typical mistakes of previous renovation attempts.

The typical structure of an apartment in an old building was adapted to meet the requirements of a modern style of living. The kitchen was integrated into the living area to make room for an additional children’s room that faces the courtyard. Even the former little bathroom was integrated into the newly created children’s room and became an alcove for the bed.

The former entrance area, which included a bathroom and a cloakroom, was transformed into a lavish wellness-bathroom with a sauna. The wall separating this bathroom from the new foyer was removed and replaced by a curtain, which can be closed if needed. The bathroom’s walls as well as its floor and washbasin were smoothed and sealed with a white tile-adhesives, creating a homogenous, monolithic and virtually joint-free spatial structure.

The parents’ bedroom was also expanded and upgraded substantially by integrating a small adjacent room where floor-to-ceiling curtains now conceal the bedroom’s wide, built-in closets.

The restoration and uncovering of the apartment’s original cement tiles in the children’s room and in parts of the bedroom accentuates these areas in a colourful way, contrasting the concept’s otherwise primarily simple and bright colours.

The furniture consists of the client’s own designs as well as pieces of furniture from destilat’s portfolio. For example, destilat’s “4tothefloor” solid wood table became the new dining table. destilat’s prototype of the “Camouflage” fibre-cement kitchen was installed in the living room’s kitchen area.

The living room and the bedroom were equipped with “Shades of 3D” prototype lamps. The tulle-chandeliers above the dining table and in the children’s room were designed by the client’s wife.

 

设计事务所 destilat design studio
地点 奥地利, 维也纳
面积 130 m2
摄影 monikanguyen

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
H+M 公寓, 5.0 out of 5 based on 1 rating
目录: 室内, 住宅
地点: 奥地利, 维也纳