上海万科商用展示中心

I0515_Vanke_Showroom_Shanghai_01.jpg

Thomas DARIEL 设计,位于上海万科总部。900平米的上海万科商用展示中心,以多个商业主题的形式,向大家呈现一种会呼吸的商业及多维度未来商业的理念。

设计事务所提供的项目简介:

Vanke is well known as one of the leading real estate Chinese group. Today, Vanke is in the transition process from building residential projects to creating and developing commercial project adapted to cities. Dariel Studio has been hired to design its showroom – located in Vanke’s Shanghai headquarters – with the main purpose of stating and promoting their multi-functional commercial projects.

The evolution from residential, the most basic need of human beings, up to multi-functional commercial property, is reminiscent of the development of the whole human society – from scattering habitation with self-sufficiency production to community habitation with exchange-based economy. People first build up their houses, and then the market appears to gradually form the concept of the “village”. And then appears the “city”.

The design concept of the showroom came up from the inspiration and from the transition process from “village” to “city”. The interiors created and integrated in this showroom are based on the five major elements of the “City” consisting of “Protection Wall”, “House”, “Market”, “Landscape” and “Culture”.

Generally speaking, interior designers are often limited by the space and have to fill in an already existing frame. Thomas Dariel is here breaking the initial constraints. Taking advantage of the ceiling height, he created an indoor architectural structure; an entire new building that meets the functional needs while serving the concept.

The showroom is divided in accordance with the 5 elements of the “city”. Surrounding by the peripheral “Landscape”, stepping onto the slope inspired by the concept of “protection wall”, entering the box-structured “house”, you will directly reach the core value of the showroom, discovering Vanke “Culture” and exploring the “Market”, the Group’s commercial projects.

“Protection Wall” – Slope

This idea grew from a well-known original pattern in ancient cities: the defensive wall.Besides the function of defense, the protection wall was also a kind of suspended corridor running around the city and allowing a perfect overview of it. The slope corridor created by the designers comes from this inspiration. Stepping onto the slope, visitors can simultaneously discover the inside and outside sides of the “city”. The slope is becoming a link, a connection between history and modern human society.

“House” – Indoor Architecture

Thomas Dariel’s design follows yet extrapolates the layout of the family-house that ones can see as an integrated space featuring different sized box-shaped rooms connected together. Each room is both private as an independent box and semi-open as part of a public space, so that dwellers could enjoy privacy as well as social contacts. Adopting the home-like space layout, the new-type shopping mall is expected to become a friendly yet intimate living space for the customer.

“Market” – Display of the commercial real estate project

Thanks to a well-organized circulation, ones could go through the history of the Group and explore the newly defined Vanke ‘ Mall models in the display areas. All the five senses are stimulated to fulfill a complete experience.

“Landscape”

Although the showroom is definitely an indoor space, the designers wanted to integrate natural patterns to bring comfort to the visitors. Sky ceiling, tree-shaped columns, leaf patterns, bright colors, wood, organic shaped garden, etc., as many elements – usually absent from traditional sales centers – that brings strength and unique character to the space. Even if visiting a showroom, visitors can breathe in and out.

“Culture” – Vanke culture and values

If Vanke history, projects, image are displayed allover the space – History corridor, open space walls, V patterns, etc. – that is the concept of “City” itself that represents the best the core values of the future commercial showrooms.

 

设计公司 Dariel Studio
设计师 Thomas DARIEL
项目经理 陈一凡
面积 900 平方米

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
地点: 中国, 上海