/\ /\/\ /\ (AMA)

A1028_AMA_01.jpg

Katsutoshi Sasaki + Associates 设计,位于日本。这是一所小型住宅,周边被稻田包围,充满田园气息。内部空间结构布局简单紧凑,呈现多视点。

设计事务所提供的项目简介:

As the site is surrounded by rice fields, we planned “a small house” that the idyllic atmosphere and landscape.

The entire volume of the house was first divided into individual rooms, their each concept were finally linked together taking account of factors such as connection of garden and room, entrance of light, ventilation, flow line of daily activities, etc.

Also, to meet with the demand for a guest parking lot and family garden, we laid out the rooms across the site to secure two exterior spaces.

# Multiple Viewpoint

Each room has different volume, finish, and openings.

These differences were made to enhance deeper experience with elements by presenting more than one viewpoint on each element; for example, when the light enters from wide opening, it gives you different impression from the thin ray of light in a dark place.

These elements can be trees in the garden, wind, internal openness, nuance of shadows, and communications between family members.

# Connected Air

When opening the door, these rooms become “One single room with connections”. Although, unlike a general single room, it can not get a view of whole room, one room is visually connected with some and also connected with others beyond by air. Communication is prompted among the viewable rooms by the strong connection of visual element, and with the rooms out of sight by the senses other than visual sense. Subsequently, the light and wind streaming into a room, as well as the act and the sign of the family there are transmitted to the adjacent rooms, and are extended beyond.

# Supplementary Architecture

The rooms expanded in the site functions as a house without being isolated functionally and spatially. The important thing is that the rooms are connected. The “connection” is formed by the persons and nature, and is not limited within the structure and the diagram of architecture.

I think that the architecture is something that acts as a supplement of the “connected air”.

 

设计事务所 佐々木勝敏建築設計事務所
地点 日本, 岐阜
项目建筑师 Katsutoshi Sasaki
面积 site 464.0 m2 / building 85.92 m2 / total floor 85.92 m2
摄影 Toshiyuki Yano

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 住宅
地点: 日本, 岐阜