河岸住宅

A1026_Riversidehouse_01.jpg

NAOI architecture & design office Co.,Ltd. 设计,位于日本茨城县。坡形屋顶提供了充足的纵向空间,落地式玻璃窗让室内外空间连通在一起。

设计事务所提供的项目简介:

located along the bank of the tone river in ibaraki prefecture. designed for a couple, the residence seeks to capitalize on its proximity to the water by creating a structure that seemingly disappears, allowing the interior to engage in direct dialogue with its immediate landscape. featuring floor-to-ceiling windows throughout, the upper-level living space is developed as one continuous area, resulting in an open and flexible atmosphere. the gable roof form provides ample vertical space as well as funnels views towards the water. a wooden platform, elevated 60 cm, serves as the connecting spinal circulation between the public and private programs, offering a different vantage point while defining the different areas of the interior. fronted by a covered balcony that runs the whole length of the house, the boundary between inside and outside is made ambiguous. the ground floor level features a gust room that also offers direct visual access to the river. a slideable door featuring horizontal wooden slats creates an interior space that is permeable to natural sunlight as well as sight lines.

 

设计事务所 直井建築設計事務所
地点 日本
摄影 Hiroshi Ueda

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 住宅
地点: 日本