坡顶住宅

A1026_Housewithalargehippderoof_01.jpg

Naoi Architecture & Design Office 设计,位于日本。这是一个四口之家,典型的日式住宅,功能布局紧凑,结构简单,贴近自然。

设计事务所提供的项目简介:

This is a house for a family of four, situated on one of the lots for sale at a newly developed area in “satoyama” or semi-natural woodlands. The land is too large for a simple program requested by the client: a private house with a garage for two cars. Taking advantage of the large site area, we proposed a spacious one-story house that is open to the surrounding neighborhood, based on a design concept of “connecting space to nature”.

The large roof may be designed as homage to a mountain in the natural landscape that was lost during the development process. However, we expect that this house will give a good inspiration in creating a better community, by proposing a comfortable living environment where people and nature co-exist to make a comfortable life under a large roof.

Approach to the environment and the community

In winter sufficient sunlight is brought in from the large opening on the south side of the roof, illuminating the entire space from the southern balcony on the second floor all the way to the northern end of the living room. In summer air circulation in south-north direction is induced by the chimney effect between the windows located at different heights on south and north sides. Throughout the year comfortable thermal environment is achieved with minimal energy consumption, while limiting the use of mechanical service utilities.

Since the site is located in a new residential area, we proposed an open facade and open front garden along the street in order to visually connect the family life and the community. Hopefully this effort will play a key role in creating a friendly atmosphere in the community.

 

设计事务所 直井建築設計事務所
地点 日本
摄影 Hiroshi Ueda

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 住宅
地点: 日本