华丽变身:现代酒店式公寓

I0517_Warehouse_01.jpg

ACID+ [Anji Connell Interior Design +] 设计,位于香港。设计注重每个细节,强调简化,注重色彩搭配,空间感被增强,也同时兼顾私密性,堪称完美。

设计事务所提供的项目简介:

The space, light and views are sentinel to this project. Each of these elements demands a high attention to both detail and finish.

A pared down palate of materials enhances the feeling of space. Glass, concrete, cement board and weathered iron pay respect to the industrial spirit.

The wrap-around-windows, glass and mirror walls reflect both internal and external views. The structure is minimal creating an open and accessible space. It does not take itself too seriously with colored LED lighting, feature graphic printed glass sliding doors with red leather interiors, red toilet booth, oversized Antonio Lupi bathtub, architectural basin and ceiling tube tap.

The space works as it is so open and light, yet, gives a feeling of privacy. There are designated spaces for sleeping, bathing, relaxing, working, dining & entertaining.

It moves from day to night as a function of the multiple lighting layers, easily transforming at the press of a Lutron switch to a great party space. No area is wasted. There are no corridors.

The walls have been kept as open as possible. They are not taken up to the ceiling height and are punctured by a bio fuel fire and weathered metal sliding doors which allow vistas and access, all adding to a more spacious feel and allowing free air flow cutting down on air conditioning wastage and cost.

Hidden wheels in the metal sliding doors are used which would normally need floor tracking, thereby creating a flowing surface. Bespoke furniture allows storage for personal belongings. ‘A place for everything, everything in its place.’

All kitchen appliances are concealed within pocket doors. The kitchen tap pushes down and a sliding Corian worktop over the sink leaves a clean unbroken surface. State of the art appliances by Karim Rashid with LED lighting built-in are a pleasing surprise when the cupboard doors are opened.

The overall space is clean and functional; yet it lends a warm and inviting feel.

A simple elegant look with all modern amenities, climate control, mood lighting, sound, vision and security built in. Sliding panel windows open fully letting the outside in. The mountain acts as the apartment’s own living wall.

The fire hole allows further views of the sea as a backdrop to the living area from the bathtub itself. An existing column defines the living and kitchen and dining areas.

The floor of the kitchen area was raised to allow sea views when dining. The metal double entry door and lobby with the original sliding barrier gate promote the industrial unit look.

Sustainability, Community & Affordability:

The project has been executed in a low cost building, in an area that was once industrial. Many industrial companies having now relocated to China for cost issues, leaving empty industrial buildings which are a low cost option. The buildings are saved from demolition, converted and reused by an artistic and creative community. They have inherent thick walls and concrete floors which retain heat in the winter and stay cooler in the summer requiring less air conditioning energy. Increasingly these buildings are housing urban farms and green roofs as they have a large area flat roof tops. We are in the process of obtaining permission to have a urban farm.

 

设计事务所 ACID+ [Anji Connell Interior Design +]
面积 1 000 sq ft.
地点 香港
摄影 Summer Lai

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
地点: 香港