伦敦 OLIVINO 食品店

A3057_OLIVINO_00.jpg

Pierluigi Piu 设计,位于英国伦敦市。OLIVINO 是一家食品零售店,与餐厅 OLIVOMARE 相邻。门脸设计别具特色,迷宫式的货架布满整个墙面,凸显了主要销售品,也就是葡萄酒。

以下是设计师提供的项目简介:

OLIVINO is a delicatessen shop complementary to the newly open restaurant OLIVOMARE, with which it shares the appealing aubergine coloured shopfront as well as a graphic taste for its interiors design.

Of rather small proportions – if one only considers the part of it accessible to customers – this shop is limited within an about 40sqm room facing the public way. On its left side, as to the entrance, a staircase protected by a full height frameless glazed partition leads to the storage in the basement and is adjacent to a perimetrical wall entirely covered by a cladding finished with a double layer (white and black) of thick opaque laminated plastic on which has been engraved a decorative pattern of variously oriented bottles and glasses, which highlights the predominantly sold product in this shop, i.e. wine.

On the opposite side a system of overhanging shelves – laid out on the wall surface according to a labyrinth geometrical scheme – allows, thanks to their recessed linear lights too, to set off the pre-packed goods displayed on them, while not long lasting food needing to be sold in portions is shown in a custom made refrigerated counter which features a lower section covered with white Corian, an upper glazed showcase equipped with sliding display trays and a working top made out of a thick solid “afrormosia” wood board, three sides of which have been squared, while the fourth one has been left as rough as the edge of the tree was. This last element, while alluding to the traditional cheesemonger shop because of its “chopping board” look, with its natural appearance also counterbalances the algid uprightness of all other surrounding materials.

An heavy-duty stainless steel made back counter with back lit glazing and shelves, as well as a light purple resin floor (alluding, with its unusual colour, to a wine stain), complement all the above described features.

 

设计师 Pierluigi Piu
地点 英国, 伦敦
面积 81.20 平方米
摄影 Giorgio Dettori, Pierluigi Piu

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)