斯洛文尼亚老年住宅扩建

A3045_Retirement_home_01.jpg

Jereb in Budja arhitekti d.o.o. 设计,位于斯洛文尼亚。原有建筑建于二十世纪七十年代,新扩建的公寓有六个住宅单元,包括客厅,三个卧室,厨房,洗衣房和一个小储藏室,屋顶被用作花园,用于理疗和休闲。

设计事务所提供的项目简介:

The existing building of the elderly people’s home in Šmarje pri Jelšah was built in the nineteen seventies. The building has a centered entrance and it is composed of the ground floor, two storey’s and a mansard.

The new extension follows the spatial logic of the existing complex. With slight dislocation of the building footprint the extension formally completes the pedestrian promenade in front of the complex. Formally the eastern facade of the addition follows the geometry of the existing double pitched roof in order to relate the new and the old. All facades are clad with wood, creating a warm homely atmosphere.

The extension’s interior organization:

On the ground floor there is a day-care centre communal space with auxiliary bathrooms, kitchenette and a store room. On each of the two upper floors there are three residential rooms, joint living room, kitchenette, laundry and a small storage room for wheelchairs. The roof top is utilized as a roof-garden to be used for physical therapies. All floors are accessible through a central staircase and an elevator.

The extension of the elderly people’s home has therefore created six new residential rooms and a communal space for the social activitiess of the residents.

 

设计事务所 Jereb in Budja arhitekti d.o.o.
地点 斯洛文尼亚
项目建筑师 Rok Jereb, Blaž Budja, Grega Smrekar, Tadeja Božičnik, Anže Koren
面积 495.20 平方米
摄影 Blaž Budja

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
地点: 斯洛文尼亚