自然与建筑的融合: Varanda 住宅

A7010_Casa_Varanda_01.jpg

Carla Juaçaba Arquitetura 设计,位于巴西。住宅与周围自然景观完美融合,墙壁是由玻璃材料构成,客厅位于住宅的中心,两端是客房,露台是社交活动的主要场所。

设计事务所提供的项目简介:

A house made for the granddaughter of great architect Sergio Bernardes and a Colombian artist was a challenge. At first they wanted the house to have caracteristics of Casa Lota made by his grandfather in 1950, from wich we kept some materials such as the ceiling. The development of the project was very interactive.

The house divides the field into two lengths, the skylight (24mx .60 m) is a feature that accentuates that division. This implementation was the beginning of the project. The primary objective was to preserve the centenary trees.

The vision goes beyond the house, the walls are glass. The parallel solid walls doesn´t interrupt the vision.

The living room is in the center, the rooms at the ends. The center of the house is a terrace when open. Brazilian homes all have a terrace as the most importante place of socializing, in this case it is already one.

The roof, designed in 1.5 m beyond the glass wall offers protection in the main facades.

What brings intimacy to that glasshouse is the immersion in nature.

The light imprint the passage of the day on the parallel wals.

The structure of steel was built in 15 days. The cover is of zinc-aluminum tiles, sandwich, was placed in one day.

The geography of the region, below the mountain and subject to flooding, were the reasons for the suspension of the floor at 80cm.

The Project is clearly a reference to Farnworsth´s house by Mies Van der Rohe with its calm presence in a site that should have remained untouched.

 

设计事务所 Carla Juaçaba Arquitetura
地点 巴西
面积 1 123 平方米
摄影 Fran Parente

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)
自然与建筑的融合: Varanda 住宅, 3.5 out of 5 based on 2 ratings
目录: 建筑, 住宅
地点: 巴西