香港中文大学图书馆超长学习桌

maks_study-table_img_01.jpg

作为香港中文大学图书馆翻新与改造项目的一部分,MAKS 设计的这个150米长的学习桌成为了一道靓丽的景观。

设计事务所提供的项目简介:

The Chinese University Library in Hong Kong was built 30 years ago. Over the years several additions and renovations took place, resulting in a spatially chaotic and eclectic building.

Our proposal for the renovation and expansion therefore seeks to create clarity and openness, in both spatial organization and use of materials. In addition, we propose a functional transformation. The library of today functions differently than 30 years ago; not only is the diversity in media greatly increased but students are also studying in other ways, as interaction has increasingly gained importance.

One part of the renovation is a new study landscape. For this purpose we designed a 150m long table varying in height and width, from bank for informal meetings, to group table, to an individual study place for reading.

It is made of one continuous surface. Its legs are placed there were they are necessary to support the top, creating a freely organized, irregular but natural pattern.

The table aims to create a stimulating study environement in which there many oppurtunities for students to study in whatever way they wish.

The project was designed and executed in collaboration with Pang Architects. It was completed December 2012.

 

设计事务所 MAKS
类型 Renovation & refurbishment of a university library
客户 The Chinese University of Hong Kong
地点 Hong Kong
团队 MAKS (Marieke Kums, Christiaan Harmse, Natsuki Hiraoka, Adriana Suarez, Mira Brethouwer) in collaboration with Pang Architects
状态 Completed 2012

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
香港中文大学图书馆超长学习桌, 5.0 out of 5 based on 1 rating
地点: 香港