茶点吧

A7008_Dim_Sum_Bar_01.jpg

Hou de Sousa 设计,位于厄瓜多尔。设计师营造了现代和古典完美融合的舒适环境,橱窗里面的葡萄酒瓶通过镜面反射,构成3D矩阵,使整个空间更加通透和谐。

设计事务所提供的项目简介:

Our objective was to design a restaurant with an elegant and comfortable atmosphere which feels both contemporary and classic. This approach was born out of a close collaboration with the client, and arose from a set of tables and chairs the client had previously purchased for the space. Consisting of white leather cushions set on dark wood frames, the chairs prominently feature a ribbed backrest. The components of the chair provided an aesthetic vocabulary used throughout the project. The result is a harmonious relationship between the client’s furniture and the interior design.

The existing space of the site was highly irregular in both shape and proportion, and a perimeter of load bearing concrete walls limited improvements to the layout. From the beginning, it was clear that the design should be focused on the surfaces and lighting. This led to us to experiment with ideas concerning 2-dimensionality and depth. The privacy screens that divide the space, at first glance, look like traditional Chinese doors, but the seemingly random pattern of perforations actually contain a hidden message. The inner linings of the perforations were painted white on one side only. “DIM SUM BAR” is spelled out repeatedly, but only visible from certain angles. The entry signage is composed of holes that have been drilled into the wall that are then backlit. The vitrines that display the wines contain only one layer of bottles, but due to the mirror’s reflections, a 2D grid appears as an infinite 3D matrix.

 

设计事务所 Hou de Sousa
地点 厄瓜多尔, 基多
项目团队 Nancy Hou, Josh de Sousa
面积 150 平方米
摄影 Hou de Sousa

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
地点: 厄瓜多尔, 基多