Tales Pavilion

A3022_Tales_Pavilion_01.jpg

威尼斯设计师 Luca Nichetto 设计,位于北京丽都花园。1200件铜管组装成建筑外墙,自然而充满生机。温暖,舒适的内饰,带给人热情和坦诚的感觉。

设计事务所提供的项目简介:

If one had to describe the relationship between Venetian designer Luca Nichetto and the Tales enterprise in only one word, it would be “emotion.” What brought these two lovers of design together is nothing short of a cocktail of right timing, trust, a twist of luck, and the mutual notion that emotion is at the core of design.

Prior to knowing each other, Tales and Nichetto already shared an invaluable common trait which, in a sense, led them to their eventual partnership: having capacity for risk. They embarked in the journey to build the Tales Pavilion parting from nothing more than a succinct exchange of words at the Milan Euroluce Exhibition earlier this year, which led to a late Sunday chat and a high-spirited and confident “let’s do this.” One month of rigorous work later, Nichetto had completed the architectural design plans and construction started right away at the heart of the Beijing Lido Garden.

The Tales Pavilion came into being through a creative process inclusive of both design and enterprise. Nichetto developed the façade of the pavilion by converting 1,200 pieces of brass tubes into “grass leaves” that camouflage the entire structure. The “brass leaves” oxidize and change color naturally with the passing of the seasons, merging with the natural scenery of the Beijing Lido Garden and giving a sense of life to the pavilion. The architectural design is Nichetto’s depiction of the young and avant-garde Tales, which, much like grass, is free, natural, and full of life with a grand desire of growing.

Standing in great contrast with the “organic feel” of the building, a bronze framework of large straight-cut windows gives onlookers a glimpse of a warm and cozy interior. Visitors will stroll through a non-linear concrete promenade that leads them to the front door, while enjoying the façade’s perfect balance created between man-made modernity and natural randomness. For the interior design, Nichetto divided the pavilion into 6 impeccably delineated volumes, using different materials and colors to accentuate the outlines. At the heart and central volume of the pavilion, surrounded by the various showrooms, lie the reception and business area of Tales. This section is covered with elm wood recycled from old houses from Hebei Province, creating a feeling of warmth and candidness.

On the first floor, Nichetto’s choice of plaster white and bricks is made with the intention of propagating the cozy feeling created by the wood at the pavilion’s center. The stair case connecting the first two floors purposely downgrades the light in order to create a sensation of mystery and curiosity on what is to come. In the second floor, the natural essence of the brick is maintained and blended with the dark grey of the walls.

The bathroom is custom designed with Moroccan hand-made concrete tiles. The tiles are organized in a decorative pattern to create a more natural and lively effect. The journey through the pavilion ends up a naturally illuminated staircase and out into the openness of the rooftop. Having wooden floors and guarded by the endings of the brass grass, the rooftop will give visitors a feeling of being immersed in the evergreen scenery of the Lido Park.

The exhibition displays of the pavilion were exclusively designed for the Tales Pavilion keeping adaptability and flexibility in mind. Resembling a Chinese tangram puzzle, triangle displays of different heights can be combined and arranged in different silhouettes, allowing exhibitors to bend the room to their wishes. The same concept can be observed in the outside garden in the design of concrete benches. Furthermore, Nichetto gave a unique touch to the pavilion as he used the building’s layout as the design pattern to fashion decorative panels that can be found all over the pavilion. They can be appreciated in the reception’s window, the loft railing, grids of air conditioners, rugs, in front of the bathroom door and on the rooftop. For the color pallet, NCS notations were used to precisely convey the desired colors.

 

设计事务所 LUCA NICHETTO DESIGN STUDIO AB
地点 中国, 北京
面积 500 square meters
摄影 Jonathan Leijonhufvud

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Tales Pavilion, 5.0 out of 5 based on 3 ratings