Quanta 休斯顿办事处

PR005_Quanta_Services_Corporate_Offices_img_01.jpg

Art Arquitectos 设计,位于美国得克萨斯州休斯市。九千平方米的办公空间分布在四个不同的楼层。平面图展示给我们一个完美的正方形,空间划分非常灵活,考虑到未来的变化和重新配置。结合企业的颜色:红色和黄色,来突出主人的身份。

设计事务所提供的项目简介:

The project for the corporate offices of Quant Services, done by ART Arquitectos /ART a & id LLC, is located at the Williams Tower in the Gallerie area in Houston, Texas. The corporate offices were divided in 4 different floors as the space needed for the companie was 9,000 sq m. On the 26 floor the reception and administrative services were located, on the 27 and 28 floors are operative and the 29 floor is for direction.

In the 4 levels the floors are used complete and the interior design includes the elevators area to create a full ambiance. The floor plan is a perfect square, the elevators and services are located on the center and the rest of the space has panoramic views of Houston. On the reception floor stands out a sculpture made of the raw material that characterizes the company that is integrated to the space by the design of the plafonds and the marble and granite corridors on the floors.

The program required by the client stated a traditional configuration of the workspace locating the private offices for managers, sub directors and directors in the perimeter taking advantage of the views and the operative and support areas in the center. To avoid the rigidity and enclosure of the straight corridors the design was done with some inclinations that break the lineal perspective generating a more pleasant route. There are also two more perpendicular corridors that start in the elevators area and when intersecting with the other corridors create transition areas, like small plazas, where common services such as Break Rooms and Copy Centers for all the areas, were located.

A mobile partition system was used to divide the space and it is very flexible for future changes and reconfigurations. A very light and special design, incorporating the corporate colors: red and yellow, emphasizes the company’s identity. The modulation combines privacy and clear areas to allow the light through to the central areas. In the whole project neutral materials were used to emphasize the corporate colors accents. On the floors the carpet is dark beige. In the reception and elevators areas intense traffic materials were used, such as cream ivory marble and absolute black flamed granite rugs. In the service areas vinyl flooring with dark shades applications was used.

The wall partitions are done in a combination of extruded natural aluminum and glass, with solid panels in Sand White, as well as some accents in solid red and yellow. In the direction offices the aluminum is covered with walnut veneer to generate a more sober atmosphere. The plafonds are modular except for the intersection areas on the corridors and some specific areas where they were done with solid dry wall. The indirect lighting was done with LEDs and reflectors on the plafond, as well as suspended lamps; there were also used fluorescent lamps and some halogens.

 

设计事务所 Art Arquitectos
地点 美国, 休斯顿
设计师 Antonio Rueda
面积 9 000 平方米
摄影 Maureen Light

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)