福冈柳条办公室

A1003_Office_of_Wickerwork_img_01.jpg

Hirokazu Suemitsu + Yoko Suemitsu / SUEP. 设计,位于日本福冈。利用当地的传统工艺(柳条)制作成一道幕墙,有利于保持照明。屋顶使用的半透明性的绝缘材料,减少热负荷。

设计事务所提供的项目简介:

The office of a company running recycling business in Fukuoka.

Office space using a natural energy and the recycling material that expanded the image of the company of the recycling business was requested and suggested work space of the natural light.

The office uses translucency material for a roof and an outer wall to make lighting.

The work space can keep illumination only in soft natural light in the daytime by scattering it by a wickerwork(-formed basket)without depending on artificial illumination.

The outer wall uses hollow materials of polycarbonate with the insulation performance, the roof uses an insulation material of the translucency under the transparent halving roof. They reduce thermal load to the building inside while making lighting.

The weaving like a wickerwork pattern assumes the bamboo work which is a local folkcraft a motif. The wickerwork recycles the old cedar which was unexploited in the warehouse of the engineering firm which runs the wood business and begins to slice and knit it.

 

设计事务所 Hirokazu Suemitsu + Yoko Suemitsu / SUEP.
地点 日本, 福冈
面积 site 2,079.41m2 / building 164.84m2 / total floor 221.37m2
摄影 Kai Nakamura

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
福冈柳条办公室, 1.0 out of 5 based on 1 rating
地点: 日本, 福冈