柏林 KITA Loftschloss 幼儿园

I100_KITA_Loftschloss_img_01.jpg

baukind 设计,位于德国柏林。前身是一个商业区,2012年被改造成幼儿园。

设计事务所提供的项目简介:

The Kindergarten Loftschloss is the first kindergarten in Berlin that is located in a shopping mall, which is part of the historically landmarked Telefunken complex built in 1903.

The 250qm large commercial unit on the 2nd floor was previously used as a beverage shop. With an amount of 75.000€(KG 3+4) the unit was designed into a kindergarten in 2012.

The large main space is divided into smaller areas using angled walls, all in open connection. To accommodate the varying needs of the kids, niches and additional levels were created. They allow to retreat.

The wardrobe is generously laid out. Baukind believes that the wardrobe is the most neglected space of a common kita. It has to serve so many more purposes than changing clothes. For the kids it is the place where the transition from home to kita takes place, for the parents and teachers it is a place for exchange and talks. The wardrobe also serves as play area due to its generous design.

The two group rooms are connected with sliding chalkboard doors, which can disappear into a built-in cabinet.

The former ventilation room is transformed into a sleeping room with a green carpet that stretches like a landscape. Built-in elements like the mattress platform and the shelving units are playfully integrated into the overall picture.

The interior design aims to expose a new angle on “design for kids”, highlighting that particularly in the basic structures and design of a space lies the potential for imaginative playful solutions. The kids at Kita Loftschloss have the feeling they are explorers and conquerors in their surroundings.

 

设计事务所 baukind
地点 德国, 柏林
项目团队 Nathalie Bepler, Lilia Kleemann
面积 250 平方米
摄影 Marcus Ebener

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 室内, 教育
地点: 德国, 柏林