Urban Collage

A797_Urban_Collage_img_01.jpg

Maison Edouard François 设计,位于法国。“叠加”增加的建筑空间,同时让70年代的了老建筑焕然一新。

以下是设计事务所提供的项目简介:

At Champigny-sur-Marne, respect of the context and the refusal to interpret it led us to take a unique position. The site is a grand ensemble that was built in the 1970′s : a large zone of housing filled with towers and multi-story housing blocks near the old town center. The program asked for an urban renewal plan based on a new town center with shops and housing.

Assuming that the city is a complex body, we superimposed elements found on site: townhouses at the base, a housing block from the 1950′s in the middle, and on the roof, single family homes. We organized them as archetypes to be read from bottom to top. The complexity of this project lies in the vertical superposition of these structural elements, shifting the three typologies independently.

Beyond the creation a new retail shops,, the perception of centrality is also reinforced by the creation of numerous entries, gateways, lines of sight, and alleys that open the block to passers-by. These anchor the project in its context. The townhouses have separate entries from the sidewalk. Their copper, zinc, and tile facades complete the scenography.

The quality of the housing plays a central role in this new story: the apartments open on two opposite sides and meet the highest standards of energy efficiency.

 

设计事务所 Maison Edouard François
地点 法国
面积 9 000 平方米
摄影 Paul Raftery

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 住宅
地点: 法国