意大利萨帕达综合性建筑群(酒店/住宅/Spa/运动)

A408_Sappada_img_01.jpg

Donner Sorcinelli Architecture, X-TU 设计,位于意大利,是一个集五星级酒店、行政级公寓、高档住宅、商业百货、运动设施等于一体的综合性建筑群。

设计事务所提供的项目简介:

A landscape project: The project falls within the lines of the landscape. It grows in long, across the vast landscape, It goes along the contour, the remodeling. He appropriates the lines of the landscape, the curve of the river, the swaying of the valley. It is based on the folds of the land, is anchored by the stream, the slope continues. It continues in the fields and meadows. It emanates from the slopes, curves and slopes of the place. The summer grasslands cover roofs. In winter it will snow fields with the body. Landscape itself, as if the slope is raised to be inhabited. It’s almost the Land Art. Its scale is long and thin, for better fit in the landscape Its height does not exceed R + 2 to stay at the scale of the place. The built volumes are hidden under its slopes: Sports equipment, pool, spa, parking, and disappear, The hotel emerging shoots composition westward. The terraces stretch between the two. It is an inhabited bridge, a line that meets the curves of the river, A line that curves sharply to cross the creek; He architecture of the cross flow Below skiers, pedestrians above. It expresses the encounter. A cosmetic fluid lines that glide: “Lines that slide,” and countercurves curves, slopes fluids: it is an aesthetic inspired by the movement of “sports. ”. Skiing is also a mental universe, the skier is inhabited by this landscape, he dreams of these curves, the slopes of these curves, he anticipates, he has them. Equipment at the crossroads of structuring stream Is accessed in several ways: by car from the parking to the left and right of the site. Hence, there is direct access to ski slopes or sports equipment on foot, by the footpath from the parking ski, since the arrival of the treadmill at the top of the site and tracks down the site, but also on footpaths for access to the hotel and Spa. So this bridge building is located at the cross flow: this is a landmark, a meeting place and you can go to ski or walk to the terraces of the hotel. Global offer to the slopes: ends, restaurants foot trails with panoramic terraces the center and side street of shops, bars and restaurants. Left sporting equipment, the right hotel

A hotel concept: The concept of facades: The roof lifts up, revealing the living space The floors are expressed, across the great landscape A “forest of birch trunk” seems to carry the floors, The real stems, silvery, streaked with black, They paint a black and white calligraphy, Graphic and poetic, like a dream of “winter” Inside the hotel, the continuous forest, In the foyer on the bridge, it blends with the structure, In the lobby she defines clearings privacy In the rooms, mediator of the landscape, She tells a wilderness In the lobby The “forest” has a ceiling designed as a sky With “clouds” that are translucent light Cocoons luminescent polycarbonate Equipped with LEDs they change color, snowy day, Burning at night ….The rooms Enjoy panoramic views of the mountain, Consistent with the overall concept, light wood, Grove of birch trees outside the window, Textiles, fur, Bathroom like an ice cave

A shopping street in vis-à-vis strengthens its appeal: Sports and hotel facilities like this one will work even better if it is perceived as a true “center”, a structuring force equipment, a service center sports, relaxation and restoration offering a varied range. It’s best if not only, if the city gets denser around him: it is proposed to work on the access route along the building as an “urban street” with shops in vis-à-vis project. We can find a complementary offering of restaurants, bars … of sports and leisure. This vis-à-vis trade will 5, 20 high. It fits into the slope. It allows “gradiner” the slope and shape the field to receive the houses above. These lines may well take the day on four sides, and have a clear view through the elevation. The existing car park could advantageously be reconfigured: part reclassified as street side shops, an extended portion of the parcel adjacent to the east. Decking balcony on the landscape: This street becomes a privileged urban gathering skiers and hikers both day and night. The terraces of the hotel, “balcony” on the landscape, are the result, or the place you find yourself in the sun as a “remblas” snow.

The houses draw the silhouette of the street: The houses are placed on the base business. Thus they are located above the roof of the ground floor of the project and benefit from unobstructed views of the mountain. We use the slope to “LAYER” everyone’s access to mountain views. The houses involved in the architectural building integration. They create a vis-à-vis animated about the project. They also incorporate the old hotel in the composition. Roofs in the same patterns of village houses. The multiplicity of roof expresses the densification of the village near the project. And integrate the proposed houses in the village by strengthening its identity as a center of attraction. An entry level to the mountain: Densifying the village north of the project, by prohibiting any construction south of the project to make its place in nature, it increases its symbolic threshold of entry into the mountain. Thus the project mediates the relationship between the village and nature: on one side the city, the other ski area, the mountain between the two architecture-landscape to practice walking like ski ….

 

设计事务所 Donner Sorcinelli Architecture, X-TU
地点 意大利, 萨帕达
面积 site 84 000 平方米 / built 29 900 平方米

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)