阿尔加维度假屋

A806_HOLIDAY_HOME_IN_THE_ALGARVE_img_01.jpg

HILBERINKBOSCH architects 设计,位于葡萄牙南部的阿尔加维。阳光,大海,葡萄园,家人和朋友的聚会,美妙田园风光景色。

以下是设计事务所提供的项目简介:

In the south of Portugal, in the region Algarve, a sloping landscape with historical agricultural structures with vineyards and orchards form the intermediary between the coastline and the uninhabited inland. A holiday home for a Dutch principal has been designed on one of these typical plots with an old citrus- and olive orchard. The organization of this house revolves around the life outdoors, the sun, the fantastic view over the ocean and the gathering of family and friends.

The house is situated at the highest point of the plot. It consists of three different volumes each with a kinked roof and a specific function: a living area, the swimming pool and a guest house. The different volumes and roof surfaces are slightly shifted thus following the slope of the site. The residence is built with authentic Portuguese materials and techniques, used in a modern way. Due to the different angles of the roofs, the materials and it’s colors, the building merges into its surroundings.

On approaching the house by the long dangling driveway through the orchard, the building looks tall and introvert. The white stucco wall protects its guests from cold winter winds and provides privacy towards the higher situated neighbors. Behind this protective wall the building opens itself towards the sun and the surrounding nature. A firm wooden structure bears the various roofs. The roofs are lifted slightly above the walls thus letting tempered sunlight enter the house at every second of the day. Large overhangs and big glass facades make the transition between interior and exterior subtle and hardly visible. The living area and guesthouse are connected by a long lazy stair descending along the swimming pool. The swimming pool with its open roof structure and spacious terraces is the central point in the building, connecting all different functions and spaces.

The life in this southern country takes place around the swimming pool and the terraces. The terraces are placed in such a way that during the day you can always find shade and be protected for the winds. But always there is this great view over the historical orchard and a bright look at the ocean. A house with a warm welcome.

 

设计事务所 HILBERINKBOSCH architects
地点 葡萄牙, 阿尔加维
面积 560 平方米
摄影 René de Wit

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)