沙特尔学校

A797_Chartres_School_Complex_img_01.jpg

Maison Edouard François 设计,位于法国。明亮的色彩加上简单的形式,充满生机,为孩子们的想象力发展提供空间。

以下是设计事务所提供的项目简介:

For a neighborhood to succeed, the school must succeed as it is an important attraction for new residents.

From the outside, a perimeter stone wall is inhabited by vegetation, hedges, and vegetal fences that change their colors seasonally.

From the inside, one can find a “notebook” of ideas for the three programs of the school complex: the day-care nursery, the preschool, and the elementary school.

The differentiation between the nursery, preschool, and elementary school is created through a game of references, forms, materials, and colors. The nursery is brightened with bold colors and simple forms. The preschoolers evolve surrounded by palettes of materials, concrete, and tree trunks. The older children find themselves in a more industrial world, full of references to cartoons, mechanics, pipes, and machines. The structure of the elementary school is also inspired by this game; there are beams of coated Glulam, logs, and even steel members.

The courtyards are true landscapes. At the center of each is a volume that is occupied by restrooms and storage. For the nursery this is an inhabited boulder; for the preschool it is a wooden chalet; for the elementary school it is a small factory.

The school is a world of possibilities that grows with the child—a mirror offered to the imagination. Here, it is also an open book of architecture that could even encourage vocations.

 

设计事务所 Maison Edouard François
地点 法国, 沙特尔
面积 5 218 平方米
摄影 Paul Raftery, Edouard François

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 教育
地点: 法国, 沙特尔