PC 教堂方案设计

A662_PC_Church_img_01.jpg

TheeAe LTD. 设计,位于韩国大邱市。地标建筑,900平方米的停车场及2 600平方米的公共区。

以下是设计事务所提供的项目简介:

Design Concept

The site is located urban area close to the down-townof Daegu, one of the biggest Cities in South Korea. In contrast to its locality, this town is isolated from the major city development. The community gets older, and young couples have been moving out to other towns to provide better education for their children.

Its new design is mainly reasoned to help those people in the town to see better place with its unique and landmark architecture from their home. This small change would tell to others the town is not abandoned. Thus, seniors in the church are outnumbered among church members. Yet, its mountain hill entrance hinders accessibility for them and its deficiencies of parking space even demote its condition worse. Designing the new church becomes to provide solutions to those problems.

Design Description

Based on the limited budget about 2.8 million USD for 3500sm size building; it was a big challenge to design the landmark in this region. The overall space requirement is separated into two major elements which are parking area, 900sm, and non-parking area, 2600sm. On one hand, the parking grid was mainly applied to limit the design for the utmost efficiency to maximize the space, and on the other hand, we had to interpret the church into another symbolic element to create the landmark in the town by differentiating the usual icon of church design in Korea, such as red bricks, symmetric plan, and the pointy roof and the cross at rooftop.

Not to mention, we had to deeply contemplateabout the Christianity. The symbolic idea of Christianity had to be revealed in align with Christians’ life in this world. Our thought was minimized by the definition of the Heaven referred to the teaching of Jesus on the mountain, when he taught of “Blessed are the poor in spirit, for theirs is the kingdom of Heaven.”It’s meaning that our heaven is among us even if we arepoor. Despitevarious circumstances confronting us as always, our life should experience the Heaven. Only be the conditionto be the poor in spirit.

Architecturally,the sloped site becomes catalystto express the obtuse or acute angles of the exterior shape as a form of life. It representsanguish, pain, sadness, happinessetc, those ofwhich becomeeven easedor disappeared, or even rectified in a better way thru the reflection of the sky of the box(worship area) in the middle of the building as if people see the heaven right now. Because of it, they may overcome worse situation than anything they would ever face. They are blessed. They are people who are poor in spirit. They know their sinful nature.Therefore, through the sky reflected by the mirror stainless steel, we believe it will give them a moment topause and think about their victory given already. That was the icon that we wanted to make for this new landmark.

 

设计事务所 TheeAe LTD.
地点 韩国, 大邱
设计师 Woo-hyun Cho
面积 site 2,700 m2 / total floor 3,800 m2

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 文化
地点: 韩国, 大邱