台湾文化中心提案

A662_Cultural_Center_Design_Proposal_img_01.jpg

TheeAe LTD. 设计,位于台湾。曲线设计,使建筑更加生态化,是对建筑周围环境的动感反映。

以下是设计事务所提供的项目简介:

We believe change or new is not a sole creation from nothing but rather evolution from the past. Designing the cultural center was a task to reveal what could be the image of modern and contemporary Taiwan Architecture. Cultural center is a good place to express the identity of the Taiwan.

In respect of the past architecture, themain idea was driven by its elements in historical buildings which have had its form of curve, wooden structure,prolonged canopies and so on. The overall geometry wascreated as if it follows the beauty of the nature. So, the ideas of the new cultural center have its beauty of extended and cantilevered canopy with curved roof area. Its style and materials are generated from the traditional elements as much as Taiwanese would easily find and feel comfortable with its usualelements in their past.

Plus, asTaiwan is the place where very hot summer continues more than 5 months per year, the design of covered area is very much necessary in the region. The inclined walls or upside down distorted pyramid walls will simply create enough shade for people to use the facilities underneath them and approach to the entrance area. Furthermore, its wooden curved façade is cladded to the internal structure system to avoid the direct sunlight also the interior structure inclined each other to create unique spatial moments through itsstructure system.

 

设计事务所 TheeAe LTD.
地点 台湾
设计师 Woo-hyun Cho
面积 site 2,600 m2 / total floor 67,000 m2

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
地点: 台湾