“墙外”广场

L020_A_SQUARE_OUTSIDE_THE_WALLS_img_01.jpg

该项目是由 mag.MA architetture 设计,位于意大利,濒临海岸的一个小广场。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The vehicular traffic stopped the natural continuity of the old centre to the sea. This was also the situation of the area in front of the town hall, that as long as it could be originally considered an “external” area, today the evolution of the commune and the new harbour give it new features of centrality. The model was the conversion into a pedestrian precinct of the whole historic centre (possible only after a new system of admission to the city) and the creation of spaces for social occasions. The borders of the area were “closed and solid” on the north, represented by buildings of old expansion “outside the walls”, and “opened and liquid” on the south, sea fronts that could be called “horizon fronts” because of the difference of level between the square and the shore. Emergent elements were the old tower and the access to the historic centre. We had to work also on the effects of the percepition, to pass from an “external”, flat and disproportionate space to one of subdoable dimensions, with functions and balances so strong as to enter in resonance with the historic city. The organization of the square is based on the following planning elements: the displacement of the road, reduced and camouflaged, in an outside position. This creates a promenade seawards and leaves inside most of the area without solution of continuity, enjoyable in safety; the accentuation of the attractive character of the tower by a careful geometric planning of axes and centers directed towards its centre generating element of the whole system; the distinction between the level of the tower and the level of the square with an effect of sinking, being careful not to create elements in elevation that could trouble the main visual cones; the stress on the access to the historic centre with the prosecution in the orientation, dimensions and finishing materials of the historic road and positioning the ideal centre of the whole organisation on the crossing of its axis with the tower’s one.

 

设计事务所 mag.MA architetture
地点 意大利
项目团队 mag.MA architetture (marco roggeri alessia rosso gianpiero peirano) + architetto maria berruti
面积 4 140 平方米
摄影 mag.MA architetture

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (7 votes cast)
“墙外”广场, 4.9 out of 5 based on 7 ratings
地点: 意大利