San Martino 图书馆方案设计

A820_San_Martino_img_01.jpg

该方案是由 AZPA 设计,位于意大利。木质结构框架外观,新城市文化符号。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The fundamental decision in this project is that we want to design an envelope that is not only functional but also representative of the contents of a cultural institution like a library. This content is not only local but global. Therefore the potential of the institution and its architecture transcend the specificities of the place reaching a global character.

For this reason we chose from the beginning a kind of classic pitched roof, as an archetype of rural and regional architecture, for the facades a geometrical structural pattern recognizable in the alpine local architecture.

While the geometry and the material of the building with proportions and scale similar to the rest of the buildings of St. Martin claims to integrate the buildings in the context, the main facades (west and east) are conceived as more sophisticated elements to protect from solar radiation and at the same time allow the view from inside, but basically to be able to Transmit the singularity of the institution in the local context and also to reflect the functional and programmatic evolution of the Library building.

Construction and Building envelope

The basement of the building is a reinforced concrete structure with load-bearing walls and columns inside the perimeter. In the upper part of these walls and pillars will be fixed the laminated wood which conform the structure of the main facades. The floors of the basement and the ground floor will be concrete. The concrete structure is proposed in relation to fire safety standards for technical rooms, warehouse and archive.

Because of the significant presence in the alpine zone of the building system “timbered”, the above-ground structure is designed entirely by laminated wood.

Between the two structural facades are disposed laminated wooden beams of 12m free light, with a wheelbase of 3.30 m. The floor is completed with the placement of prefabricated panels of laminated 3.30 x12m. The structure thus made has a high static efficiency, so it allows to have floor plans completely clear of structural elements, turning it into totally flexible space and easily adaptable to future changes.

In the east and west facades, behind the wooden structural frame, the volume closes with an high performances curtain wall of glass to achieve an optimal heat transfer coefficient. In the inner layer of the insulation chamber of the glass is proposed a vertical plot of ceramic “frit”, like a vertical screen printing, with the aim of obtaining a better protection from direct solar radiation without losing the possibility of sights to the beautiful mountain landscape.

 

设计事务所 AZPA
地点 意大利
面积 700 平方米

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
地点: 意大利