W 住宅

A397_House_W_img_01.jpg

Ian Shaw Architekten BDA RIBA 设计,位于德国。白色极简色调,经典现代主义风格。

以下是设计事务所提供的项目简介:

This well crafted cuboid generates spectacular light. The development, constructed out of prefabricated high insulation timber panels and energy-efficient glazing, is articulated as a classic modernist intervention: a box set into a traditional pitched roof atop a standard three-storey house. The light within is ethereal, the washroom and stairwell exploiting their south facing aspect through extensive glazing. This creates a dramatic interplay of light and shadow. By contrast, the project’s large north facing window evenly illuminates throughout the day. Two vertical louver panels provide natural ventilation.

The scheme is accessed from the building’s second level. The assured materiality of the floor and new staircase, both in oak,sets the scene. Light from above heightens the ambience. The structural clarity of the glass balustrading on the upper level complements the precision and finishing of the roof glazing. Within the main space, the ascetic elegance of the white monochrome tiling is juxtaposed against the color, depth and texture of the oak flooring, the bespoke transparent screen delivering a seamless interface between the two. Detailing is exacting throughout.

 

设计事务所 Ian Shaw Architekten
地点 德国, 黑森
项目建筑师 Ian Shaw
面积 8.5m x 5.5m x 4.5m
摄影 Felix Krumbholz

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
W 住宅, 5.0 out of 5 based on 1 rating
目录: 建筑, 住宅
地点: 德国, 黑森