PICNIC

A1000_PICNIC_img_01.jpg

Atelier Norisada Maeda 设计,位于日本。简洁的白色依然是设计师的最爱,将艺术和建筑绝妙的结合。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The architecture of PICNIC consists of 3 roof surfaced areas, that respond to each other in a parallel correlation to create a striped pattern.

By doing so, the architecture results in constructive parts with roofs, that build an inside, the room itself. Those parts without roofing create an outside, the garden.

As seen in the upper picture, from left to right, the zebra-like structure breaks up into the following stripes: garden – room – garden – room – garden – room – garden. Therefore both functional units are alternately parallel arranged to become one composition. *

* In this relation, the third garden from the left shapes a pool.

Within the PICNIC structure of the aforementioned roofed and unroofed parts, some of those are discontinued in order to establish a deeper appearance in between the relationship of the inside and outside.

Furthermore, in order to make the architecture coincide with the landscape scenery, transparency is applied to the outer walls. To achieve the maximum impression of blending inside and outside into each other, clear glass is being used for most of the room forming parts.

Additionally those surrounding walls are partly consisting of shiny stainless steel, to reflect the outside as well as the inside, depending on your location in the architecture structure. With taking advantage of this effect, the building itself functions as a mirror and makes you experience an atmosphere in which every place seems to be inside and outside likewise.

By sitting on this site and indulging in the view on Tsukuba mountain, PICNIC becomes a place, where you would want to have your picnic every day – inside or outside.

 

设计事务所 Atelier Norisada Maeda
地点 日本
面积 site 432.97 m2 / building 191.52 m2/ total floor 191.52m2
摄影 Toshihiro Sobajima

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 住宅
地点: 日本