QUINTA DA CAL

A811_QUINTA_DA_CAL_img_01.jpg

该项目是由 PROJ3CT 设计,位于葡萄牙。室内风格偏重实用和简约的味道,结构及功能合理布局。

以下是设计事务所提供的项目简介:

In a well defined regular lot, the Quinta da Cal House is subject to the required alignments thats constricts it’s implantation. Given notice to the clients expectations regarding a generous space and taking into account the small terrain available, our objective is to create interior areas that look bigger than they actually are, and also to merge all exterior areas in one fluid garden.

With these premises we designed a lifted wooden parallelepiped that will accomodate all bedrooms and intimancy spaces. That regular form is then carved out into a big superior pateo optimizing the insolation conditions that are scarced in the lower level. The pateo it is not closed on itself but it links visually to the pateo bellow, and throught the laminated façade, to the city sights on the east side. With a big contrast a white solid is placed bellow sheltered by the wooden box. It will gather all social functions of the house in close relation to the perimeter. Rather than to establish a direct and a cadential array of spaces, we prefered to expose all areas to the exterior light mingled with vegetation areas. The balance between the compartments and the voids, made the functional articulation between living room/dining room, dining room/kitchen, living room/office, etc. It has enabled a fluid and luminous space that defies the boundaries, stretching our visual perception to all that an observor may grasp.

 

设计事务所 PROJ3CT
地点 葡萄牙, 巴塞卢什
项目建筑师 JOÃO PEDROSA RODRIGUES, TIAGO FRANÇA LOPES, HUGO PINHO SANTOS
面积 500 平方米
摄影 OSVALDO COUTINHO

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
QUINTA DA CAL, 5.0 out of 5 based on 1 rating