林边住宅

A806_HOUSE_AT_THE_EDGE_OF_A_FOREST_img_01.jpg

该项目是由 HILBERINKBOSCH architects 设计,位于荷兰。花园,森林,沼泽,石头,一片田园风光。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The house, situated on a beautiful open lot at the edge of the forest, consists of two different volumes: an oblong volume balances on a L-shaped base. Together they form a sculpture which resembles a fallen tree on a pile of earth.

The more public functions of the house are situated in the L-shaped base. The outside walls of the L-shaped base which face the public road look unapproachable and secretive. The wall is made with long, dark, robust bricks which resemble a slab of clay, thus referring to the image of an rampart. The stones have been laid by a single mason and have been put closely together thus emphasizing the horizontal lines.

Once inside the house the rooms are open and light. The living space is connected with the terrace, the garden and the forest. Bog windows let light enter deep in to the house. The garden facade of the house is formed by a concrete structure, the interpretation of modern living within the earth. The concrete is also used for specific elements, such as the indication of the address and the fireplace .

On this firm basement a timber volume is placed in which the more private rooms such as bed- and bathrooms are situated. The wooden volume resembles a fallen tree, balancing on the firm base. The steel structure of this volume has been clad with wooden boards. Not just the edgy walls but also the angled shaped roof and ceiling are covered with these boards out of Louro Preto, an FSC certified tropical wood.

The wooden volume protrudes far beyond the firm base forming sheltered places around the house. On one side the jutting timber volume is firmly anchored to the ground with a glass volume. Angled and sturdy steel columns protect the glass. Some of these columns serve as tie rods for the column-free cantilever on the other side. On the back of the house, the garden side, the wooden volume forms a seven meter wide overhang. This overhang forms a ceiling for the terrace, provides shade and frames the terrace. This spacious terrace is a continuum of the interior, a space between in- and outside.

All the edges of the different volumes are made without any eaves, the material just dissolves in the air without any transition. This reinforces the abstract appearance of the sculpture.

Just like a wanderer, caught in a thunderstorm, will seek shelter under a fallen tree, the inhabitants will find protection in this house.

 

设计事务所 HILBERINKBOSCH architects
地点 荷兰, 海斯
面积 1 600 平方米
摄影 René de Wit, Paul Kozlowski

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
地点: 荷兰, 海斯