新加坡城市公园

A45_City_Square_Urban_Park_img_01.jpg

该项目是由 ONG&ONG Pte Ltd 设计,位于新加坡。为附近居民和游客提供休闲的环境,下沉式广场成为一个多功能的空间,同时作为一个通道连接到地铁站和附近商场。设计师巧妙运用垂直高差的手法分隔空间,以取得空间和视觉效果的变化。

以下是设计事务所提供的项目简介:

City Square Urban Park fronts City Square Mall’s entrance and provides a recreational environment for nearby residents and visitors alike. In addition, the natural space serves as a constant reminder of the importance of environmental conservation.

The sunken plaza is the focal point of the park, serving as a multi-purpose space while also acting as a passageway linking the MRT station to the mall. An eco-roof –comprising of solar panels, low-E glass panels and a green roof– traps naturally produced energy that in turn powers the lightings, regulates temperature and controls wind circulation.

Eco-friendly materials, such as Eco-tiles and recycled timber, were used to construct the park’s various structures, such as the playground.

 

设计事务所 ONG&ONG Pte Ltd
地点 新加坡
摄影 See Chee Keong

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
新加坡城市公园, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
目录: 景观, 公共空间
地点: 新加坡