INTERIOR LIGHT – 独栋住宅

A402_INTERIOR_LIGHT_img_01.jpg

该项目是由 VIRAJE arquitectura 设计,位于西班牙瓦伦西亚附近的一个村庄。立面造型,独特的院落和后花园。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The house is located in a village near Valencia on a narrow plot with 8,60m long facade and 15m long depth and another 5m long depth each side on the road to create main and back gardens.

The main idea which generates the project is an internal courtyard that organizes each floor of the house.

The courtyard divides the diurnal space of the ground floor and emphasizes the views from one facade to other. It also selects the position of the staircase in the way that you are always conscious of the views of the courtyard and the relationship with the sky when the stairs are used.

On first floor, the courtyard organizes the main rooms. Several sliding doors close are hided inside the walls. When they get closed, the opened space surrounding the courtyard becomes subdivided. Main bedroom, studio and corridor could be one or several spaces.

Same thing happens on the basement, but here the courtyard isn’t a glassed one. It becomes into a storage element that divides the space into a gym and a place for leisure.

 

设计事务所 VIRAJE arquitectura
地点 西班牙, 瓦伦西亚
项目建筑师 Jesús Damian, Herranz Busquiel
工程师 Raúl Hinarejos Arjona and Víctor Millán Romeo
摄影 Germán Cabo Arnal

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 住宅