布拉迪斯拉发医疗办公室

A793_Medical_Office_img_01.jpg

该项目是由 Nice architects 设计,位于斯洛伐克布拉迪斯拉发。这是一个改造项目,保持尽可能低的预算,并且尽量提高空间利用率。墙壁和天花板都漆成白色,为了弥补北向窗户的采光不足。

以下是设计事务所提供的项目简介:

This medical office was still in the original deplorable state from 60-ties. With size 6×3.15m shared between doctor, nurse and patients there was no space left for necessary medical documentation and personal belongings. That is the reason why one of the most important tasks was to rethink the space use. Creating space with flexible separation wall allowing privacy when needed, was the natural outcome of it. Our design was strongly influenced by the necessity to keep budget as low as possible. Welcomed help was preserving and restoration of the original furniture.

Walls and ceiling were painted white because of scarcity of natural light due to northern orientation and trees behind the window. Furniture is white to reflect more light and to help light distribution within the interior. Flooring is fresh green color as a contrast to the white rest of the space. Fresh green tone of the flooring enriched with pixel pattern helps to maintain fresh and optimistic appearance which is usually lacking in Slovak medical facilities. Especially in winter when patients need to feel healthier after visiting a doctor. Whole office acts as a warm beacon in dark old hospital.

 

设计事务所 Nice Architects
地点 斯洛伐克, 布拉迪斯拉发
项目建筑师 Soňa Pohlová

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)