Penthouse Simon

A397_Penthouse_Simon_img_01.jpg

该项目是由 Ian Shaw Architekten 设计,位于德国。折叠墙板打造亲密空间,照明被巧妙的集成到橱柜和窗龛中。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The concept for this striking penthouse – developed within a late nineteenth century residence in Königstein – was to strip everything back to its essential quality. All existing interior walls were removed and a steel A-Frame introduced to achieve a 7m double height, column free space.

A mezzanine floor detailed with a glass balustrade defines the sleeping area; below this three large folding wall panels enable the open plan format to be subdivided into a series of smaller, more intimate spaces.

As the exterior fabric of the building is protected by an historic preservation order, the project’s new glazing complements the fenestration of the building as a whole.

The visual impact of technology is kept to a minimum despite there being a comprehensive computer controlled heating and lighting system, the latter delivering fourteen different illumination scenarios via a series of bespoke lamps. The apartment’s indirect lighting is subtly integrated into the full-length cupboards and window niches.

 

设计事务所 Ian Shaw Architekten
地点 德国, 柯尼希施泰因陶努斯
项目建筑师 Ian Shaw
摄影 Felix Krumbholz

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)