26 号咖啡馆

id774_Cafe_26_img_01.jpg

该项目是由 Cor & Asociados 设计,位于西班牙。木地板和其它木质材料装饰,配以聚光灯,设计师仿佛打造了一个一个舞台。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The Portal de Elche has been a very popular meeting place in Alicante for centuries, situated at the corner of the Rambla and the Esplanade of Spain the two most important streets of the city.

It was an urban space emerged on the occasion of the demolition of the walls that gripped the city. In this place, was placed the Tower of San Bartolomé and beside it a door that had several names: Portal de Murcia, Portal de Orihuela and, of course, Portal de Elche. At present, it is possibly one of the busiest places in the city center.

The proposal of our team was to create a ‘commercial and emotional window’: a place where looking and being looked beneath the huge ficus on the ‘portal’, which would generate a stable emotional link that made customers come back.

‘From inside you look outside.’ An ancient interior wounded by multiple reforms, from a tavern to a shoe store, through a thousand different businesses from s. XIX brought out an uneven volume.

Given this situation we propose the construction of a ‘controlled interior volume’ able to suit lighting, temperature and acoustic sensation. Built with two faced ‘u’s: one made of industrial timber that fits on the floor, at the bar and forms the bench going up to 1.8 m height, and another punched ‘u’ completely white, descending from the ceiling where all facilities (air conditioning and sound) are accommodated.

These ‘u’ are crossed in a weightless way by two adjustable light sets that bathe the room from its center, and try to emphasize and define the interior space, letting perceive ‘a box within a very old local’

A phenomenological project. The states of light are very important due to temporary uses and change on supplies depending on the time of day. Say it is not an area that changes depending on the time, but rather different premises, where different scenarios are set, almost like a stage. Ground lighting takes all its power at night, diminishing its intensity wallwashers and the two great lamps, getting a room similar to the bistros of W. Allen. In contrast, in the morning are the two great lamps that catch the spotlight, making appear clearly defined spatial boundaries, something that reminds the photography of Slawomir Idziak.

 

设计事务所 Cor & Asociados
地点 西班牙, 阿利坎特
项目建筑师 Miguel Rodenas, Jesús Olivares
面积 110 平方米
摄影 David Frutos

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)