Hama

id769_Hama_img_01.jpg

该项目是由 K-studio 设计,位于希腊雅典。一些东方元素在这里可以看到,天然竹屏,日式住宅格局,竹灯笼。受到日本哲学的影响,设计师在寻找一种平衡。

以下是设计事务所提供的项目简介:

HAMA is a Japanese-Brazilian restaurant, located in the southern suburbs of Athens. The concept was influenced by the philosophy of the traditional Japanese house layout, reaching a balance between open space (oku) and closed internal space (ma). The design of the layout of Hama focuses open, social space near the entrance and bar, whilst natural bamboo screens enclose several small areas giving them privacy.

To achieve a gradient between open, social and intimate, private space we raised several individual dining rooms up above the ground floor, where, like glowing bamboo lanterns they overlook the main space below, connected by suspended steel walkways. As if sitting high within a bamboo forest, diners are subtly screened from view yet remain connected to the ambience. These ‘lanterns’ are stacked on top of each other providing partially enclosed corners of space whilst maintaining the connection to the open dining area.

The lighting is directed and focused, bringing out the beauty of the bamboo and accentuating the contrast between its warmth and the dark steel and floor.

 

设计事务所 K-studio
地点 希腊, 雅典
面积 200 平方米
摄影 Yiorgos Kordakis

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Hama, 5.0 out of 5 based on 1 rating