埃尔·查帕拉尔教育中心

id704_Educational_Center_in_El_Chaparral_img_01.jpg

该项目是由 Muñoz Miranda Architects 设计,位于西班牙。所有空间围绕着户外有遮挡的运动场展开设计,该运动场自然成为整个教育建筑的中心,一条有遮挡的长长的门廊将该运动场与所有教室联系在一起。运动场南侧还有一条走廊与教室相连,运动场东侧设有厨房、餐厅、管理区和健身房。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The project is designed as a variable section of wall and ceiling that involves compressing and decompressing the space accommodates.

The change of section depending of the uses (corridor / access-bathrooms / classroom / porch (outside covered corridor) / garden and outside covered playground), the sun’s movement and the longitudinal slope of the plot are responsible to design interior spaces that open to garden and outside covered playground.

The compression-decompression game makes its effect when changing space both longitudinally and transversely in the sequences: corridor / access-bathrooms / classroom / porch / garden-outside covered playground (across) or classroom / bedroom / classroom (longitudinal). The orientation in space makes the classroom uncompressed glass cracks appear in the upper corners of South tightening diagonal space in the North to the ground facing the interior garden and covered with large windows. These fissures South controlled light will be colored (rainbow color gamut) in dynamic areas of the corridor or in the outside covered playground. Inside the classroom, these cracks will be light South colorless glass. Versatility also arises in the operation of classrooms by level of education (two classrooms for children from 0-1 year with bedroom, two classrooms for children from 1-2 years with bedroom and three classrooms for children from 2-3 years without bedroom). It is proposed that all classrooms in the same level can raise the possibility of creating more space for group activities, show themselves to the spatial continuity of the upper parts of each room separated by glass.

Moreover, the idea that everything revolves around outside covered playground, and makes it as the heart of the educational center, which is linked by a continuous covered porch on the garden with all classrooms. Inside, the outside covered playground connects to the classrooms with the corridor on the South side. To the East lie the kitchen and dining areas, administration and gym closely linked to the corridor.

Outside, the use of white massive volumes makes the integration is adequate in El Chaparral, a district of Albolote that emerged as village of colonization in the 50s.

 

设计事务所 Muñoz Miranda Architects
地点 西班牙, 格拉纳达
项目建筑师 Alejandro Muñoz Miranda
面积 915 平方米
摄影 Javier Callejas

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
埃尔·查帕拉尔教育中心, 5.0 out of 5 based on 1 rating
目录: 建筑, 教育