Luminous

id398_Luminous_img_01.jpg

该项目是由 Jun Sakaguchi Architect (practice director of PTW Architects) 和 AXS Satow Inc. 联合设计,位于日本东京。弯曲的玻璃墙,复式曲线,创建一个独特地标符号。

以下是设计事务所提供的项目简介:

Jun Sakaguchi as a practice director of PTW Architects won a design competition for this small commercial block in Tokyo in 2006. Crowned with a penthouse rising above the 31m height limit but within the set-back line, it glows like finely cut jewellery. Most surrounding buildings are 31m high, so the penthouse enjoys open views from the timber deck terrace to the Tokyo Station area and further up to the Shinjuku district.

The façade has a beautiful and deeply curved glass wall, which maximizes the frontage for tenants and continually reflects changes in the environment. A central glass lift-well unifies the curve of the penthouse with the lower levels, creating a symbolic form. This building provides a new landmark and a novel way to activate a typical commercial area.

The plan provides 95% efficiency of net area on typical levels with the innovative design approach providing an environmentally friendly design for its tenants.

 

设计事务所 Jun Sakaguchi Architect as a practice director of PTW Architects in association with AXS Satow Inc.
项目设计师 Jun Sakaguchi
地点 日本, 东京
面积 1 513 平方米
摄影 Tomohiro Sakashita

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 住宅
地点: 日本, 东京