Pavilion Siegen

id397_Pavilion_Siegen_img_01.jpg

该项目是由 Ian Shaw Architekten 设计,位于德国。一个多功能的钓鱼平台,紧邻湖边,包含卫生间,车库等设施,一个专业储藏室存放钓鱼设备。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The pavilion’s dramatic, planar form articulates an assured, yet subtle compression of space, framing views of the lake and the local topography. The building’s tectonic rigour is palpable, its seemingly gravity defying configuration enabling the floor plate and ceiling to cantilever some 6m beyond the lakeshore.

The scheme is both a weekend fishing retreat and a garage for three classic cars. A toilet and washroom facility is also included, as is a storage area for the client’s angling equipment. Detailing is measured throughout – from the integrated lighting to the fully glazed internal area.

The 12 x 12 m structure conforms to a strict proportional grid that determines both the position and heights of the walls, as well as the shuttering joints and fenestration divisions. The 3 x 3m door panels – built by the client’s engineering company, and weighing 340 kilos per door – pivot on bespoke spindles, allowing each to be opened with the push of a single finger.

The cantilevered platform is composed of precast concrete slabs, which are tied back to massive drum foundations; a finishing layer of in-situ concrete provides the necessary aesthetic uniformity to the floor plate’s appearance. The walls and ceiling were cast in-situ.

Throughout the building process the concrete mix was carefully monitored in order to achieve an off-white finish, this tone refining the pavilion’s dialogue with the surrounding terrain. Special, non-oiled shuttering ensured that no harm came to the lake’s fish population during the project’s construction.

 

设计事务所 Ian Shaw Architekten
地点 德国, 锡根
项目建筑师 Ian Shaw
面积 12m x 12m
摄影 Felix Krumbholz

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
地点: 德国, 锡根