英美烟草公司办公楼方案设计

id396_BRITISH_AMERICAN_TOBACCO_img_01.jpg

该方案是由 METROPOLIS 设计,位于哥伦比亚。采用新型建筑材料,同时注重内部创建平和愉快的感觉,提供舒适的吸烟空间,对于那些烟民来说,可以算是一个不错的体验。

以下是设计事务所提供的项目简介:

Bearing in mind the considerations that a CONTEMPORARY CORPORATE BUILDING must have, we have integrated the functions in a UNIQUE and DISTINCTIVE BUILDING.

ICON PROJECT

Death to the straight line, here it’s about to break schemes, so we have considered very important to create a new esthetic in the environment that shows this corporate building in a new generation. Its shape is similar to a contemporary device, similar to an IPOD that tells us about the 21st century and its new esthetic codes.

The result is a modern image for the use of materials and proper shapes of our era, already unique, having in consideration that no building in the city has these characteristics in their volumetric shape; dynamic – since the building esthetic is fresh and open. Makes feel young to the building users.

Vanguard, since the complex has no precedents in the city and searches to create a new standard in the development of these types of edification, also including FEN SHUI criterions, new materials and new shapes.

This building has been designed to be a new reference point in the national architecture.

DEVICE BUILDING

As said before, there has been a particular view with the volumetric treatment to achieve a building that in just one volume resumes all the functions. All the exterior treatment is in composed aluminum plank, color shiny white in a way that reinforces this condition of contemporary device.

The main elevation has a great reflective glass curtain wall with white aluminum work, in front of the water mirror in a way that from the interior can be a pleasant, soothing and relaxing view.

On the sides, the building has been perforated with long windows to both sides to create interior frames with view to the trees. In this way, it’s erased the sensation of a limited land in the sides and it’s created a sensation of a building in the middle of a park in the short side.

SUBLIMATION OF THE BUILDING

This device – building, must be treated like a jewel so it can sublime its condition of unique building and all the users or visitors recognize this characteristic. This building has been placed upon a water mirror that reflects its image and get up high on its presentation. For the entire one who enters, can enjoy the route in front of the building and around the water mirror, preparing and announcing the visitor the interior experience.

The idea is that the building reflects the values of a winning company.

ENVIRONMENTAL QUALITY

The proposal has have particular care to bring environmental quality, which means that we have to look to have interior perspectives and quality spaces for people who will work in the building. This has been achieved creating windows that frame an external landscape created to generate relaxation and with the creation of a central park that allows to feel the office inside a whole area. The entire proposal incorporates a landscaping and illumination solution that brings up high the view and the building.

THE CENTRAL SPACE: LANDSCAPING AND FEN SHUI

It’s important to make notice the creation of a CENTRAL PARK which permits to have a good quality to the outside view to the majority of the building workers, who can all share between each other when they work in the inside.

This space has become the central pivot in the whole building and creates a controlled area with a landscaping treatment who all share and creates a pleasant atmosphere to develop an open and trustful culture, so it can become the best place to work.

This project proposes the creation of a building that inspires respect and pride to work there.

This open area allows to offer also a quality space for smokers, which are not ‘grounded-zones’, on the contrary for who decides to smoke, can count with a nice quality experience. The central location permits the access from any point.

OPEN PLAN

The office has been solved like a great platform in 2 levels that can be reconfigured at any time for its condition of free open plan, illuminated in all its parts for open spaces.

CORPORATE IMAGE

It has been created a color language for each sector that allows, based on color plans, give the distinctive characteristics for each sector.

It has been proposed own identities that permit to give independent images under the corporate shadow of the entire corporation.

SAFETY

The building has been taken as a conception to have just one access that permits the total control of the building, it will be conceived as just one building to bring a image of a one of kind building with a great strength as a complex.

It has been proposed a section wall between the two sectors that guarantees that each zone has its independent life and assuring each sector on this way.

 

设计事务所 METROPOLIS
地点 哥伦比亚
项目建筑师 Jose Orrego

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
地点: 哥伦比亚