垃圾分离厂

id183_Central_Recogida_Residuos_img_01.jpg

该项目是由 VAÍLLO & IRIGARAY + GALAR 设计,位于西班牙。这座固体垃圾收集中心是一座干净的建筑,它可以与城市的其他功能设施共存,不需要被刻意隐藏在城市的角落,就像大部分工厂建筑、车间和其他不会对周围环境造成影响的建筑那样。在这种前提下,建筑师希望赋予这座建筑生态特征,使它在强调个性化的同时可以和周围的环境和平共存。

以下是设计事务所提供的项目简介:

A CUSWC -central urban solid waste collection- is a big urban stomach: It aspires waste from where they originate, the swallows, separate and compact trucks to evacuate through the various points of treatment, reuse and recycling. Vacuuming and compact are the specific tasks of the plant.

A big sucker managed to introduce waste into the plant through a pipeline, which works great as a small city.

The compact package waste classified in different formats minimized geometric volume.

It also functions as how to waste a great finisher, allowing different types of treatment and recycling.

The central mechanical appliances giant blanket – turbines, decanters, compaction filters,…-, all strung through the same waste – vial waste: underground pipe connection to each household: sphincter of the neighbourhood.

Just as in the bio-logical analogy – a stomach, intestines and some conform sphincter using geometry responsible for paying his intimate workings and the requirement of “flow”, the CUSWC also stems from their own functional requirements derived radicals and flow mechanics.

In this sense, the format that takes the central role is the result of mechanical and volumetric constraints of both the machine directional flow as it encloses. The geometry takes the envelope function that reproduces the organs and internal movements. The container also distorts the garbage to digest, like make the intestines.

bio-morphic architecture

A CUSWC is a clean building: a building is able to coexist with other uses of a city is not a building that has to hide: but most of them are factory buildings, industrial, “blind”, insensitive to environment.

In this sense we wanted to give this central bio-morphic traits, can accentuate your personality for coexistence: it is a building that looks and smells: it has nose and eye.

His own inner workings – however-, require a noisy guts building: it is necessary to generate a building with different shells and layers of noise protection: it is generated for a building scales. A recognizable coating and fitted with a scale capable of likened by some form of mimesis, perhaps conceptually to the peculiarities of place and “culture” to be generated: ecological culture, a “green culture”

The contorted volumetry flakes wrapped with the same material, same construction system,-facades and deck- large format sheets (2,5mx1,5 m) are composed of leaf-lacquered aluminium can recycling, minimum thickness.

The construction system of the coating is based on a process of “optimization of the coating material” and therefore make their own strain of the thin veneer: it allows and encourages such a strain to generate an image of “scales swollen” capable to provide the appropriate scale to the composition of the pieces that make up the volume, while recalling that all digestion generates swelling due to internal gas of the process. The image of “patchwork” of focusing the intensity desired in the iconography.

 

设计事务所 VAÍLLO & IRIGARAY
地点 西班牙, 纳瓦拉
项目建筑师 Antonio Vaíllo i Daniel, Juan L. Irigaray Huarte and Daniel Galar
面积 832 平方米
摄影 Jose M. Cutillas

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
地点: 西班牙, 纳瓦拉