新加坡 M 商务酒店

id45_Studio_M_Hotel_img_01.jpg

该项目是由 ONG&ONG Pte Ltd 设计,位于新加坡。考虑到该酒店的建筑高度所带来的识别性以及在建成后形成的社会效应,建筑师认为该项目的设计目标是要设计一个新潮的、令人过目难忘的地标性建筑,并且要能配得上这条优美的、充满历史感的河流。因此,建筑师将建筑的外观形状设计得像一艘航行的船只,它高起的露天平台看起来像是一艘邮轮的甲板。

以下是设计事务所提供的项目简介:

A mere stone’s throw away from the Singapore River, Studio M Hotel is in the heart of entertainment districts like Clarke Quay, Boat Quay and Robertson Quay.

Given its high visibility and the accompanying social vibranceof the site, the key idea was to design a trendy and memorable landmark worthy of gracing the historical river next to whichit resides. The result is a building façade shaped like a boatsail, with the elevated deck being likened to a cruise deck.These features collectively paint an image of a ship moored by the riverside.

Rooms were designed as live-work-play spaces that cater tothe needs of urban travellers. Conceptualised as a “box withina box”, each 15m2 room is compact yet luxurious, with doublevolume space for added depth and fully functional bathroom“pods” that can be easily reconfigured to create a diversityof room types.

A staircase leads up to the furniture deck that either housesa bed or workstation, giving business travellers the addedconvenience of computer facilities during their stay.

 

设计事务所 ONG&ONG Pte Ltd
地点 新加坡
设计团队 Andrew Lee(Director), Fan Wyman, Charles Lee
摄影 Derek Swalwell

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)