布洛克39科研文化中心

id217_Block_img_01.jpg

RTA-Office 工作室计划设计一个能造成巨大社会效应的建筑方案,一个全新的建筑诞生了,它增加了开放的、没有任何障碍的、连续的流动空间,使其成为一个前卫、充满活力的的环境。

以下是设计事务所提供的项目简介:

RTA-Office proposes a building which generates an event. This way, a new acknowledge place is created while increasing the feeling of an open, continuous and fluid space, without any obstacles. A perceptive, dynamic environment.

Block 39 is set out as a cross shaped form with a spectacular hall on its central space, which offers the visitors the possibility of choosing the route through the building. There are multiple accesses, but all of them meet at the spacious lobby. The temporary exhibitions and the employee’s area lie at the northeast, the bookshop at west and the Science Club and the permanent exhibitions at the east. Next to these last two we can find the restaurant, the planetarium and the conference hall, which are accessed through the Science Garden.

The result is the unique volume, shaped as an unitary whole. An elegant body of refined and winding lines that entwine each other. The Centre for the Science promotion Block 39, proposed by RTA-Office, is born thanks to the fusion between high tech modelling and the tri-dimensional space construction, the most possible delicate treatment in the harmonic integration with the landscape and a strong commitment in pro of the sustainability, the energy efficiency and the building’s fitting out.

The strong, material expression is obtained by using only one material, the black recycled steel, specially chosen for this building’s skin because of its elegant and suggestive, dark texture. In contrast, the steel on the cuts and cracks, exactly where the outside and inside meet, which was thought to give the building some points of natural light and an interesting selection of views.

 

设计事务所 Santiago Parramón, RTA-Office
地点 塞尔维亚, 贝尔格莱德
面积 20,915 平方米

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
布洛克39科研文化中心, 5.0 out of 5 based on 2 ratings