澳大利亚 Mosman Park 独栋住宅

id25_Mosman_Park_House_img_01.jpg

该项目是由 Paul Burnham Architect Pty Ltd 设计,位于西澳大利亚靠近珀斯。木质和玻璃材料配合使用的典范。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The Mosman Park House is a new house located alongside the picturesuqe Swan River, in Perth Western Australia.

The house is designed to maximise the broad views of the Swan River and to acknowledge the maritime environment. The main volume of the house is a steel frame which has been clad in boat decking Teak timber. The expansive glass areas are afforded privacy or unlimited solar control through the large banks of automated louvres. The adjustable louvres enable the house to be fully open for maximum winter sun or completely closed down for summer shading and privacy.

The house is an upside down design with all children’s rooms located on the ground floor and the main living areas and parents rooms on the first floor to take advantage of the panoramic views of the busy Swan River.

The Teak cladding to gable ends of the main house volume is similar to boat decking methods, providing a tactile and warm finish. The natural oils contained in Teak make the timber one of the most enduring exterior timbers finishes. The Teak weathers naturally over time to a soft grey which can be lightly sanded years later to again expose the original golden colouring.

The residence is designed as an object of singular simplicity with a clarity of execution. The intention is to achieve a building which will be stylistically enduring and robust.

 

设计事务所 Paul Burnham Architect Pty Ltd
地点 澳大利亚, 珀斯
项目建筑师 Paul Burnham
面积 500 平方米
摄影 John Chisholm

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
澳大利亚 Mosman Park 独栋住宅, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
目录: 建筑, 住宅
地点: 澳大利亚, 珀斯