韩国大邱图书馆方案设计(Holm Architecture Office)

id356_Daegu_Library_img_01.jpg

该方案是由 olm Architecture Office 设计,位于韩国大邱市。主阅览室和书库区位于建筑的顶部,这与传统的图书馆模式不同,建筑师想要阅读空间充满阳光和读者可以呼吸到新鲜的空气。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The Daegu Library site is situated in the heart of city of Daegu, the 3rd largest city in South Korea

The design of the library is imagined as a natural extension of local life in the surrounding area. By creating a flexible framework it sets up its main premise: defining an inviting new urban center for both people and knowledge.

The ground floor of the building is flexible and open with three public entrances allowing visitors to flow through the lounge, visitor and information center areas unobstructed. The flexible ground floor layout allows the library to host different functions throughout the year spanning from fashion shows to public readings and lectures.

The program specific parts of the building are stacked above, set back from the building façade, culminating in the main reading room and book stack areas situated at the top. This program placement reverses the traditional library model and creates unique opportunities for reading and studying in areas that are filled with light and air.

To shield the main book stack area from direct sunlight, the buildings glass roof has an integrated shading pattern that diffuses and filters light above the most sensitive book areas.

The building design takes full advantage of natural ventilation and utilizes trees to provide natural exterior shading around the building.

“With the design of the Daegu library we wanted to fully embrace the expanding role of the modern library as a center of both knowledge and community. By reversing the traditional library layout, moving the main reading rooms to the top, we wanted to emphasize ideas of openness, flexibility and community within the design.”

 

设计事务所 Holm Architecture Office
地点 韩国, 大邱
面积 3 000 平方米

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
地点: 韩国, 大邱