Alpine Hut

id12_Alpine_hut_img_01.jpg

该项目是由 OFIS arhitekti 设计,位于斯洛文尼亚。它有一个42度的坡屋,大量使用木质材料。

以下是设计事务所提供的项目简介:

This hut is situated in a small Alpine village, part of the Triglav national park with very strict rules on construction and architectural design. The client bought the site together with an existing construction permit for a generic project. The demand of the client was not to change the construction permit but to change the elements of the house to suit his family – to position the openings toward the views and to increase its sustainability. The volume of the house is 6 x 11 metres and it has a 42 degree pitched roof. External dimensions and material types are from the existing project. Materials – the elements such as stone, wooden columns and facade patterns are all taken from the local environment and reinstate the dialogue of the surrounding typology. Interior organisation suits the needs of the family and is very rational. The central staircase rotates around the fireplace that heats both floors. There are 3 bedrooms, a bath with sauna on the top floor and minimal corridors. The ground floor is an open plan room with kitchen, dinning and living, storage is under the staircase. The level is partialy lower so the window shelves act as a sofa with views toward the mountains. Large corner window were positioned towards the sun therefore during sunny winter days no heating is required. Extra thermal insulation is put between the wooden cladding – both in exterior and interior, black foil that is put behind the wood absorbs the heat of the sun and transforms it onto the walls. The upper floor is cantileverd over the front of the ground floor and acts as sun protector in summer when the sun is higher. Rain water is collected from the roof and transported through vertical pipes which are inserted into wooden beams.

 

设计事务所 OFIS arhitekti
地点 斯洛文尼亚, 卢布尔雅那
设计师 Rok Oman, Spela Videcnik, Tomaz Gregoric, Andrej Gregoric, Anna Breda
摄影 Tomaz Gregoric

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)