韩国大邱公共图书馆 (MSB Architects)

id289_DAEGU_PUBLIC_LIBRARY_img_01.jpg

该方案是由 MSB Architects 设计,位于韩国大邱。保持绿色公共空间是设计师的重点,每一层均设计有露台,空中花园加强了内部和外部空间之间联系,提高舒适性,更加开放,便于人与人之间的交流和互动。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The Territory / Local

The site of intervention – a public garden peripheral to the city center in an area of great movement, both pedestrian and automobile – lies between 3 different urban realities: to the west, a residential area of orthogonal grid, with buildings and features of Similar language, a commercial zone where each building assumes a different language, and to the north, large-scale buildings, separated from the other two zones by an avenue peak traffic.

Also noteworthy is the different “rhythm” to which the intervention site is exposed, the grand avenue to the north with heavy traffic, and the neighborhood to which the place of intervention is more exposed. As a meeting point it is a great vehicle for human interaction, where the garden already absorbs the different realities that surround our object, in fact it is a local landmark in that area due to being one of the few wooded areas and a sea of green building. It is a micro benchmark that aims to become a local centrality of social, cultural and human development.

Guidelines

After the interpretation of the site and the assumptions given by the program basis, we defined 2 strong ideas as guidelines: One that is fighting for the maintenance of the existing garden, because this space has the potential to work well as a space for meeting, interaction and multidisciplinary knowledge of human relations, the same features that are intended to maintain and emphasize the proposed new library; but also the physical development of this new space, not as a library but as a “Theatre of Knowledge”, a multidisciplinary space, flexible,with strong presence, open to the community that enhances human relationships, assuming itself as a great center of culture and social development.

The Concept

The importance of maintaining green public space is fundamental in developing the idea for this project. Initially, the deployment of the building occupied the entire area of the existing garden, meeting the required clearances and creating public sidewalk and parking spaces. The volume represents the second phase of construction that develops on 4 floors, with the entire program. The third phase is to remove the part of the base inside this large volume, creating the suspended gardens and reinforcing the relation between interior and exterior space, connecting and creating different patios in each floor, that always allows this interaction, and enhancing the creation of comfortable but open niches that will motivate its users to explore the building and meet new people. Finally, the fourth phase is the maintenance of the garden, now reborn in these different courtyards, which are also fundamental in creating a “green” building.

 

设计事务所 MSB Architects
地点 韩国, 大邱
设计师 Hugo Aires, Ivan Jorge, Bruno Martins, Miguel Malaguerra, Susana Jesus
面积 2897,60 m2

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 文化
地点: 韩国, 大邱