荷兰 Drents 博物馆

id625_Drents_Museum_img_01.jpg

该项目是由 Erick van Egeraat 设计,位于荷兰。屋顶是一个公共花园是现有城市公园的一部分,设计师保留了它历史悠久的外观,整个建筑坐落于玻璃地基上,白天让光线进入室内,到了晚上,独特照明柔和典雅。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The most important aspect of Erick van Egeraat’s design for the new entrance and extension of the Drents Museum in Assen, the Netherlands, is the consistent integration of the museum into the fabric of the city.

A balanced play of building, landscape and water creates a new identity for the extended museum, emphasising both the scenic character and the cultural-historic face of the city centre of Assen. The new exhibition wing covers 2400 m2, all underground. Its staggered, organic roof consists of a public garden that connects the existing city parks. Openings in the roof allow daylight to enter the exhibition spaces below.

The existing coach-house will serve as the museum’s new main entrance. Its historic facade will be left untouched, but the entire building will be lifted off the ground and onto a spectacular glass plinth. During the day, the glass plinth allows light to enter the building. At night, interior lighting highlights it in an elegant manner.

 

设计事务所 Erick van Egeraat
地点 荷兰, 艾逊
面积 2,400 m2
摄影 J. Collingridge

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
地点: 荷兰, 艾逊