华沙文化中心方案设计

id347_CULTURAL_CENTER_IN_WARSAW_img_01.jpg

该方案是由 WWAA 事务所设计,位于波兰华沙。设计师既保留了原始的文化中心风格又添加了新的元素,力求使其成为城市文脉的象征。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The final form of the Cultural Centre design was determined by two elements: the first, the situation and an urban context of the object, the second, its function defined by the programme. The existing, original cultural centre was also a source of inspiration, together with the adjacent ecological, educational farm and a survived country house at 7 Tarniny Street. A typical rural, low-density housing prevailed in the area of Służewiec until the early seventies of the last century. Then, throughout the course of a few years, in place of ploughlands, orchards and meadows where the sight of grazing cattle was quite common, high-rising blocks of flats, the tallest 11-storeys high, were being erected to become Służew on the Valley settlement. The designers of the settlement managed to preserve a green ravine along the brook banks, in spite of plans designating the area for single-family housing. Nowadays this place, a strip of green open space, is extremely precious both for the inhabitants and the ecosystem of Warsaw.

Logically, the first designing decision entailed consideration for the context of the area and the choice of housing forms which would be unintrusive and culturally substantiated.

An essential part of the project is such positioning of the building that allows local people for an easy access to the park but also encourages and invites them to make use of the facilities offered by the Centre.

 

设计事务所 WWAA
地点 波兰, 华沙
设计团队 Marcin Mostafa, Natalia Paszkowska, Jan Sukiennik / 137Kilo, Maciej Kleszczewski, Wojciech Piwowarczyk, Anna Zawadzka
面积 2,100 m2

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 文化
地点: 波兰, 华沙