SANCHO EL SABIO FOUNDATION

id711_SANCHO_EL_SABIO_FOUNDATION_img_01.jpg

该项目是由 ROBERTO ERCILLA Y MIGUEL ANGEL CAMPO ARQUITECTURA 设计,位于西班牙。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The Sancho el Sabio Foundation, dating from 1964, is the main documentation and investigation centre of Basque culture and history.

The proposal involves the recovery of a former cemetery and based on that, the development of the remaining building. Because the programme contemplates important storage spaces, it was decided that all of the storage areas and adjoining work areas would be on basement level and the former cemetery would hold a lobby, meeting rooms, administration, and movement.

The main idea is to preserve the old building in a glass structure that would also provide natural light to the basement level.

To achieve this, a perimetrical ring around the cemetery is emptied and the glass façade of the new building is built up from this fissure.

The basement is developed as an external ring around the cemetery and in it are located different storage and work rooms.

The proposal contemplates the coexistence of the two buildings. Illumination at night will allow the total comprehension of the proposal as one can clearly see the old building wrapped in a glass shell.

 

建筑设计 ROBERTO ERCILLA Y MIGUEL ANGEL CAMPO ARQUITECTURA
项目建筑师 Roberto Ercilla, Miguel Angel Campo
地点 西班牙
面积 2590 m2

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 文化