Stylexchange

id716_Stylexchange_img_01.jpg

该项目是由 Sid Lee Architecture 设计,位于加拿大蒙特利尔。宽敞的商业空间,明亮的白色,不同时代风格的地砖,简单和灵活的设计展示了 Stylexhange 的现代时尚。

以下是设计事务所提供的项目简介:

Stylexchange Faubourg is a retail outlet located in one of the entrances of a Ste. Catherine Street historic food mall. Located right next to Concordia University’s campus in downtown Montreal—a young and vibrant student neighbourhood—the boutique blends seamlessly into the urban landscape of this diverse, multicultural part of town. The simple and flexible design showcases Stylexhange’s contemporary fashions while at the same time recounting the history and traditions of its surrounding neighbourhood.

The black area showcases recently arrived products in a non-organized, market-inspired way. The central workshop, bright and white, is drawn in a way to focus on the work of the in-store stylist who puts together noteworthy combinations of clothes and accessories.

The existing entryway of the store was amended to create a linear commercial space, with low ceilings above an open-plan, twolevel space in the centre. The aesthetic of the new atelier is part design studio, part trendy, second-hand boutique. The store was designed as a canvas for the diverse, cosmopolitan crowd of the area: style, music and graphic art are the real inhabitant of this space.

Central Workshop

This central white steel structure is built like an unfinished tent. Loosely but strongly illuminated, it dominates the room, serving both as a showcase for new product arrivals and as a musical and entertainment centre when fashion shows are taking place in the store.

Wall

The black space was conceived as a creative canvas of blackboards, with a constantly evolving design. The blackboards allow local artists to decorate the boutique in the colours of the surrounding neighbourhood. In this way, art unifies every element of the store, connecting the brands with each other and with the neighbourhood.

Floor

The original floors of the space were maintained. They feature a mix of tiles from different eras, while the subdivisions of the space were painted uniformly, thus recalling the history of the space.

 

室内设计 Sid Lee Architecture
地点 加拿大
面积 375 M.C.
摄影 Sid Lee

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 室内, 商业
地点: 加拿大