CONSERVATORY IN BILBAO

id711_CONSERVATORY_IN_BILBAO_img_01.jpg

该项目是由 ROBERTO ERCILLA Y MIGUEL ANGEL CAMPO ARQUITECTURA 设计,位于西班牙。玻璃壳的建筑表皮,保证了室内采光。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The new Conservatory of Bilbao is located on an exempt city block in the neighbourhood of Deusto, where it coexists with an important Metro station whose glass shell stands out ostensibly.

Because of the possibility of an intervention on all of the surrounding space, the proposed building is limited to a close relationship with the topography of the lot, looking more towards urban integration and consolidation of the area, with a singular prominence.

This is precisely because we are dealing with an educational centre, where a wide programme of classrooms, workshops, rehearsal areas, etc., much be structured, all of this including an auditorium to hold 400 people.

Once the linear location of the project to the back of the lot was decided, the main issue became the manifestation of the natural slope of the plaza by means of the roof; in this way the building accompanies the urban space in its inclined gestures.

To reduce impact of the resulting volume, the building is sunken under the land and surrounded by separating crevices on its long sides.

On the outside, it appears as an elementary glass volume that holds a second body inside, fractured by narrow transversal patios that let in natural light to classrooms and other areas, reducing possible acoustic impact from outside.

In this way, all areas receive natural light, a sensation that is perceived when passing through the common areas of the building.

 

建筑设计 ROBERTO ERCILLA Y MIGUEL ANGEL CAMPO ARQUITECTURA
项目建筑师 Roberto Ercilla, Miguel Angel Campo
地点 西班牙
面积 11,300 m2

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 教育
地点: 西班牙