Green Office Renovation – Entry Lobby for SWA Group – Sausalito Office

id386_Green_Office_Renovation_img_01.jpg

该项目是由 Ojanen_Chiou Architects LLP 完成的国际知名景观设计公司SWA集团位于美国办公室改造项目。设计理念是可持续和构造内部和外部的统一,半透明的玻璃用来隔离办公区和会议室,尽量重用原有结构,减少浪费,采用高效节能灯和可再生的钢铁和涂料。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The home office of internationally renowned Landscape Architecture firm SWA Group, located five miles north of the Golden Gate Bridge and one block from San Francisco Bay in arts-oriented Sausalito, occupies a 12,000 square-foot, converted warehouse.

The design concept for the new lobby space embraces a common theme in landscape architecture: bridging interior and exterior. A primary material, Cor-ten steel, was used to create this “bridge” and to organize the various programmatic spaces. Cor-ten steel was chosen because of its contemporary look, warm color and rich texture that complement the lush landscape, ability to withstand the harsh marine environment in an exterior application, and as an allusion to the history of the site

A continuous surface created from 4.76mm thick Cor-ten steel panels, leads from the parking lot, through the lobby, and to the large open studio space beyond. Along this path the surface transforms from signage at the exterior, to wainscoting at the entry, to reception counters and low partition walls at the lobby and along main circulation corridor.

The panels were “floated” in front of the existing drywall to distinguish new and old and to give impression of lightness to an otherwise heavy material. The connection of the panels to the support structure was painstakingly engineered and detailed in order to eliminate exposed fasteners. Because of the weight of the panels and the need to resist lateral forces in this high-seismic zone, threaded rods were welded to the back of the panels then carefully templated and bolted to the wood studs and blocking within the supporting walls. The surface of the panels was pre-patinated and left un-sealed to preserve the inherent qualities of the material.

Translucent and clear glass were used as secondary materials to screen the work area and conference room while allowing the flow of natural light throughout the space. Wall and countertop colors were kept neutral allowing the geometry and subtle hues of the Cor-ten steel to become the primary focus of the space.

By using a simple material in a transformative way, Ojanen_Chiou architects was able to create a space that not only embodies the philosophy of the firm that it serves, but speaks to the industrial, maritime heritage of the building and its historical context.

Sustainable design elements:

Reuse structure, reduce waste

High recycled content steel, non-voc paint,

Energy efficient lights

Natural ventilations, Daylight and Views

 

建筑设计 Ojanen_Chiou Architects LLP
地点 美国
面积 1,500 square feet

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
地点: 美国